Varsói melódia / Varšavská melódia

perexLyrický ľúbostný príbeh ruského chlapca a poľskej dievčiny od dramatika Leonida Zorina z polovice minulého storočia nieže nestratil zo svojej aktuality, ale časom získava nový podtón a stáva sa čoraz modernejším. Na javisku Domu kultúry sa v pondelok, 11. 12. o 19.00 hod. v hlavnej úlohe predstaví naša rodáčka Viki Rák Lakatos a Róbert Lucskay.  Predstavenie je v maďarskom jazyku. Vstupné: 13€, predaj vstupeniek www.kulturars.sk a v Kine Orbis.

Stretli sa náhodou na koncerte, poľské dievča a ruský chlapec. Ich veľká láska bola považovaná za dokonalú, ale ich šťastie a veľké plány čoskoro prekazil krutý zákon: Stalin zakázal manželstvo s cudzincami. A život išiel ďalej. Po desiatich rokoch sa z chlapca stal úspešný vinár a z dievčaťa speváčka, známa po celej Európe. Zákazy už dávno sú zrušené. Nové stretnutie v nich prebudí všetky driemajúce pocity, ale je otázne, či budú schopní zmeniť svoj obvyklý a úspešný život. Réžia: József Czajlik.

Varsói melódia_Rimaszombat

Leonyid Zorin drámaíró lírai szerelmi története, mely a múlt század közepén játszódik, nem veszített az aktualitásából, napjainkban új hangzást nyert. Egy lengyel lány és egy moszkvai fiú véletlenül találkoztak egy koncerten. Diákok. Boldogságukat és a nagy terveiket azonban nagyon hamar megtörte egy kegyetlen törvény: Sztálin betiltotta a külföldiekkel való házasságot… És az élet ment tovább. Tíz év elteltével a fiúból sikeres borász, a lányból Európa-szerte híres énekesnő lett. A tilalmakat már rég feloldották. Bár az új találkozás minden szunnyadó érzést újra gerjeszt, kérdéses, hogy képesek lesznek-e változtatni a megszokott és sikeres életükön? A ,,Varsói melódia” egy elképesztően finom, minden lélekben visszhangzó, átható előadás, amelyet átsző a zene, a boldogság, a remények és az álmok várakozása… Rendező: Czajlik József. Szereplők: Lakatos Rák Viktória és Lucskay Róbert.

Komentáre

Komentáre sú uzavreté.