Maďarská kapela DJABE v DK !!!

perexHudobná lahôdka v podaní renomovanej maďarskej skupiny DJABE Vás poteší v rámci Sobotského Jazztivalu v piatok, 20. 7. 2018 o 20.00 hod. v divadelnej  sále Domu kultúry. Vďaka svojej hudobnej originalite a virtuozite členov je častým hosťom najlepších svetových jazzových festivalov. Djabe hrá fusionom šmrncnutý smooth jazz s prvkami world music a maďarského folklóru. Koncertovali vo vyše 40-tich krajinách na troch kontinentoch. Vstupné: 9€, predaj vstupeniek v MsKS, TIC a na mieste. V prípade nepriaznivého počasia bude koncert v DK.

Kapela sa na pódiu Sobotského Jazztivalu prestaví v zložení: Péter Kaszás / bicie, Tamás Barabás / kontrabas, Attila Égerházi / gitara, Áron Koós-Hutás / trúbka, János Nagy / klávesy.
Djabe má na konte sedemnásť albumov, z toho dve so Steveom Hackettom, bývalým členom Genesis. Najvýraznejším skladateľom skupiny je basgitarista Tamás Barabás. Ten bol pred Djabe členom známej maďarskej jazzovej skupiny Tea. Druhým výrazným členom Djabe je gitarista Attila Égerházi, predtým kapelník skupiny Novus Jam.

djabe malý
Slovo Djabe znamená v jazyku afrických Ašantov sloboda. Nehladiac na to, či vás táto hudba oslobodí alebo nie, jedna vec je zaručená: tento mix štýlov vás unesie zo Strednej Európy a prevedie cez rôzne územia kultúrnych štýlov a vplyvov.
Pre návštevníkov koncertov sme pripravili aj vernostnú kartu, ktorá oprávňuje každého, kto navštívi 5 koncertov na bezplatný vstup na ktorýkoľvek ďalší. Ponúkame najlepšie z najlepšieho. Želáme si, aby festival našiel svojho diváka, aby si ľudia prišli vychutnať atmosféru koncertov na nádvorí, aj príjemné stretnutie s priateľmi a umením.
V rámci Sobotského Jazztivalu sa do iných svetov prenesieme prostredníctvom meditačnej hudby Eniesy a Nany Hudáka, pop-rockové hity v jedinečnom originálnom show-štýle nám zahrá na husliach a cimbale skupina Cimbal Brothers, autentickú interpretáciu hudobného žánru ragtime v aranžmánoch pre štyri saxofóny prinesú Saxophone Syncopators, zavíta k nám aj najvýznamnejšia osobnosť slovenskej jazzovej scény Peter Lipa s kapelou a celý projekt uzavrie originálne Ľudové Mladistvá, ktoré spájajú prvky folklóru, jazzu a energickej modernej hudby. Tieto všetky koncerty spolu vytvárajú ponuku hudobnej žánrovej pestrosti pod názvom Hudobný Jazztival, ktorý prinášame do nášho mesta po prvýkrát.
Festival sa uskutočňuje v spolupráci so SOŠOS, mediálnymi partnermi, s finančnou podporou z verejných zdrojov Fondu na podporu umenia, firmy Automax, Teatro, HR 2008 Consulting s.r.o., Jána Jurkemika ml. a iných miestnych podnikateľov.

Komentáre

Komentáre sú uzavreté.