Celoštána divadelná prehliadka Divadlo a deti privíta ochotníkov z celého Slovenska

perex1.jpg V dňoch 5. – 6. júna 2008 ožije Rimavská Sobota divadlom. Dom kultúry bude miestom konania XVII. ročníka celoštátnej prehliadky ochotníckeho divadla dospelých hrajúcich pre deti Divadlo a deti, počas ktorej privíta naše mesto približne 100 divadelných nadšencov z celého Slovenska. Organizátorom prehliadky Divadlo a deti 2008 je Mestské kultúrne stredisko, vyhlasovateľom je Národné osvetové centrum Bratislava a koná sa s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR. Všetky predstavenia sú prístupné verejnosti a všetky deti na ne srdečne pozývame. ....

Programový bulletin prehliadkyTU !
..
So svojimi predstaveniami príde súťažiť o prvenstvo v tejto kategórii osem divadelných kolektívov – zo Spišskej Novej Vsi, Popradu, Bratislavy, Prievidze, Ružomberka, či Šale. Víťaz poputuje na vrcholnú divadelnú prehliadku Scénickú žatvu do Martina. „Veľmi nás teší, že sa na slovenské javisko vrátilo bábkové divadlo. Štyri predstavenia totiž pracujú s rôznymi bábkami, ktoré obľubujú najmä najmenší diváci“ povedal Ľubomír Šárik, riaditeľ Mestského kultúrneho strediska a zároveň predseda odbornej poroty. „Veríme, že čaro oživenej fantázie si nájde svojho detského diváka“ uzavrel. Medzi ôsmymi kolektívmi z celého Slovenska nechýba rimavskosobotské divadlo Alterna, ktoré sa tento rok predstaví scénickou miniatúrou Zajac tlmočník v podaní mladých hercov Petra Galdíka a Eriky Juházsovej. .

alterna-zajac.jpg

.

Súčasťou dvojdňového divadelného stretnutia bude detské divadelné predstavenie na motívy diela Pavla Dobšinského Prešibaný Kocúr v čižmách, ktoré bude vo štvrtok 5. júna o 18:00 hod. priamo na Hlavnom námestí. V réžii Tatiany Masníkovej sa na javisku predstavia herci profesionálneho Mestského divadla Actores z Rožňavy. V hodinovom príbehu vyrastie z malého umraučaného kocúrika veľký ľudskou rečou hovoriaci prešibaný kocúr.
Organizátorom prehliadky Divadlo a deti 2008 je Mestské kultúrne stredisko, vyhlasovateľom je Národné osvetové centrum Bratislava a koná sa s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR. Všetky predstavenia sú prístupné verejnosti a všetky deti na ne srdečne pozývame.

.

.Programový bulletin prehliadkyTU !

Komentáre

Komentáre sú uzavreté.